Dringende herstelwerken op E313/E34 tussen Antwerpse Ring en knooppunt Ranst richting Hasselt

Time to read
1 minute
Read so far

Dringende herstelwerken op E313/E34 tussen Antwerpse Ring en knooppunt Ranst richting Hasselt

March 18, 2015 - 23:06

Dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende asfaltherstellingen uit op de E313/E34 tussen de Antwerpse Ring (R1) en het knooppunt Ranst in de richting van Hasselt. Van vrijdag 20 maart (22.00 uur) tot en met maandag 23 maart 2015 (05.00 uur) zal dat voor ernstige hinder zorgen op de R1. Het verkeer op de R1 komende van Gent en het verkeer komende uit de stad zal dan de E313/E34 niet kunnen oprijden via de gebruikelijke weg.

Wegdek in zeer slechte staat
Het wegdek van de E313/E34 tussen de Antwerpse Ring en het knooppunt van Ranst verkeert in slechte staat. De beschadigingen in de weg hebben een negatief effect op de verkeersveiligheid. Omdat eerdere lokale noodherstellingen maar een tijdelijke oplossing boden, wordt er nu een structurele aanpak toegepast. De toplaag wordt volledig vernieuwd, op verschillende plaatsen zelfs tot 3 lagen. Dat zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeteren.

Ernstige hinder en vertragingen
Om de hinder voor het verkeer zo kort mogelijk te houden, voert AWV de werken tijdens een weekend uit, wanneer er minder verkeer is op de snelweg. Er wordt bovendien dag en nacht gewerkt om tegen maandagmorgen klaar te zijn. Toch moeten de weggebruikers rekening houden met ernstige hinder en vertragingen, want om de werken goed en veilig uit te kunnen voeren worden op de E313/E34 richting Hasselt verschillende rijstroken ingenomen.

Omleidingen en hinder
Het verkeer op de R1 komende van Gent zal de E313/E34 niet kunnen oprijden. Het wordt omgeleid via de afrit Deurne (2), waar het via de dienstweg vrij zal kunnen keren en terug richting Gent kan rijden om vervolgens de afslag naar de E313/E34 te nemen.

De oprit Antwerpen-Oost (17) vanaf de Turnhoutsepoort zal afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid via de Singel en de Schijnpoortweg om vervolgens de oprit Deurne (2) te nemen richting Gent en via de R1 naar de E313 te rijden.

Op de E313/E34 is er vanaf de Antwerpse Ring (R1) tot de oprit Wommelgem (18) slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Vanaf de oprit Wommelgem (18) zijn de 2 linkerrijstroken beschikbaar tot het knooppunt van Ranst.

Ter hoogte van Wommelgem en de parking in Ranst blijven alle op- en afritten beschikbaar.

Goed om weten
Nieuw asfalt moet gedurende een dag afkoelen. Tijdens die afkoelingsperiode zullen passerende weggebruikers dus geen werfactiviteit op de afgesloten rijstroken zien. De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij zeer nat weer kunnen ze niet doorgaan. In dat geval kan bovenstaande planning dus nog wijzigen.

Foto:'© AWV'