Gasten moeten lang wachten en trekken naar frituur in Komen Eten

Time to read
2 minutes
Read so far

Gasten moeten lang wachten en trekken naar frituur in Komen Eten

February 19, 2015 - 09:31
Posted in:

In een nieuwe week van Komen Eten strijden Lee uit Gavere, Pop uit Eeklo (en ook een beetje uit Nederland), Ingrid uit Meldert en Freddy uit Ruiselede voor het felbegeerde Komen Eten-mes. Omdat Pop er nogal lang over doet om iets op tafel te toveren, trekken haar gasten alvast naar een frituur in de buurt om de eerste honger te stillen.

Lee uit Gavere - Maandag 2 maart
Lee (31) is een getalenteerde kapper uit Gavere. De tattoo van een schaar bewijst dat knippen en brushen zijn grootste passies zijn.  Verder kan Lee niet genoeg krijgen van potten en pannen. Hij verwent zijn personeel in de kapperszaak iedere dag met een lekkere lunch. Ook Lees menu is helemaal geïnspireerd door de haute coiffure. Op een roze haarborstel staat bijvoorbeeld te lezen dat de gasten vanavond een fantasie met Breydelham voorgeschoteld krijgen. Voor een gezellige avond kiest Lee voor een wit laqué interieur.  Hij houdt van een cleane omgeving, maar een beetje bling-bling is nooit ver weg.

Pop uit Eeklo - Dinsdag 3 maart
De Nederlandse bediende Pop (45) heeft helemaal niets met koken, maar doet vooral mee aan Komen Eten voor het plezier. Pop serveert in haar Wonderland een menu met veel verrassingen en verwijzingen naar de Nederlandse vlag. Ze schat haar kansen om de wedstrijd te winnen laag in, maar het zou in de Komen Eten-geschiedenis niet de eerste keer zijn dat de underdog aan de haal gaat met hoofdprijs. Haar gasten worden na een wachttijd van twee uur ietwat ongeduldig en stillen hun eerste honger in een frituur in de buurt. Gelukkig beschikt Pop over een aanstekelijke lach die haar gasten hopelijk doet vergeten dat ze lange uren moesten wachten op hun eten.

Freddy uit Ruislede - Woensdag 4 maart
Freddy uit Ruiselede is 70 jaar van leeftijd en gepensioneerd croupier van beroep. Vroeger was hij ook piloot, maar de ouderdom zorgt ervoor dat hij niet meer achter de stuurknuppel mag zitten. Het afscheid van de luchtvaart viel Freddy zwaar, maar hij vond een tweede passie in de keuken.  Hij laat zijn Komen Eten-gasten stevig van de grond gaan met een First Class menu.  Als gepensioneerde zeventiger hoeft Freddy niet per se te winnen en met het Komen Eten-mes aan de haal te gaan. Hij heeft immers al genoeg messen in zijn keukenlade liggen.  Hoewel winnen geen must is, heeft hij het wel graag naar zijn zin bij de andere kandidaten.  Een kritische noot hier en daar moet al eens kunnen volgens Freddy. Als extra educatief toetje toont hij de kijkers die thuis niet over een bordenverwarmer beschikken, hoe ze dat euvel eenvoudig kunnen oplossen. Een kleine tip: je hebt er een afwasmachine voor nodig.

Ingrid uit Meldert - Donderdag 5 maart
Ingrid (53) uit Meldert bij Aalst is huisvrouw. Ze woont in een mooie villa waar ze het zichzelf graag naar de zin maakt in het sprankelende gezelschap van een glaasje champagne. Ingrid is een creatieve dame en ze presenteert haar menukaart in de vorm van een schilderij. Ze is tuk op dessertjes, maar houdt het toch graag licht en gezond.  Een frisse salade met zalm en truffeldressing is zo’n licht gerecht dat ze vanavond aan haar gasten wil presenteren. Ze verrast ook met een combinatie van konijn in rode wijn met tagliatelle en verse groenten.  Maar zullen de gasten de gewaagde combinaties van Ingrid naar waarde weten te schatten?