Gert Verhulst ruilt Samson een week lang voor Sofie

Time to read
2 minutes
Read so far

Gert Verhulst ruilt Samson een week lang voor Sofie

February 20, 2015 - 16:41
Posted in:

Het alom bekende duo ‘Gert & Samson’ verandert een week lang in ‘Gert & Sofie’. VTM-chef Sofie Dumont laat zich namelijk in De Keuken van Sofie van maandag 23 tot en met vrijdag 27 februari 2015 een hele week lang vergezellen door Gert Verhulst.

“Aan de keuken van mijn moeder, Ria, heb ik geweldige culinaire herinneringen. Het was een zorgeloze tijd. Elke dag stipt om 17u werd het avondeten geserveerd”, vertelt Gert meteen op zijn eerste kookdag met Sofie op maandag 23 februari. De kleine Gert hielp soms mee in de keuken en toen al was zijn interesse voor showbizz overduidelijk. Hij interviewde zijn mama altijd met een houten lepel. Sofie maakt het gerecht dat Gert altijd at op zijn verjaardag: kippenbillen met sla en vers gesneden frietjes.  

De nieuwe souschef van Sofie is iemand die geniet van zijn maaltijd, al zou dat op dinsdag 24 februari wel eens anders kunnen zijn. Sofie maakt voor hem spaghetti met kippenlever, maar orgaanvlees is iets dat Gert liever aan zich laat voorbijgaan. In de hoop dat Gert het toch zal weten te smaken, bakt Sofie de lever eerst krokant om nadien te flamberen met cognac. Het doet Gert meteen denken aan een anekdote van zijn vader, die met zijn ‘betere flambeerwerk’ ooit de lampenkap in brand stak. De gigantische vlam brandde Gerts wenkbrauwen bijna weg.

De Keuken van Sofie, van maandag 23 t.e.m. vrijdag 27 februari 2015 om 18.00 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 23 t.e.m. vrijdag 27 februari 2015 om 18.00 bij VTM.

In tegenstelling tot dinsdag, staat mediafiguur Gert Verhulst op woensdag 25 februari lachend in de keuken. Wie denkt dat het favoriete gerecht van Gert uit een ingewikkeld recept en dure ingrediënten bestaat, heeft het volledig mis. Gert is immers verzot op een eenvoudig spiegelei. Sofie gaat aan de slag met verse hoeve-eieren. Die maakt ze op een bedje van gestoofde spinazie, zurkel en postelein. En omdat Gert als inwoner van Oostduinkerke grote fan is van de grijze garnaal, mag ook dat ingrediënt niet ontbreken.

Op donderdag 26 februari laat Sofie haar kookgast nadenken over een smakelijk gerecht uit het buitenland. Voor Gert komt dat gerecht uit Italië. Hij vindt die keuken geweldig door de puurheid, eenvoud en verscheidenheid aan smaken ervan. Als hij één gerecht moet uitkiezen, dan gaat hij voor Ossobuco: een Italiaans stoofpotje met varkensschenkel, wortelen, ui, prei en selder. Bij de Ossobuco maakt Sofie ook een risotto alla Milanese.  Goed nieuws voor Gert, want zijn eigen versie van het Italiaanse rijstgerecht is tot op heden al altijd mislukt.

Hoewel het de laatste dag is voor Gert in De Keuken van Sofie, zit de sfeer er goed in op vrijdag 27 februari. Sofie maakt dan een zoete topper voor Gert: Brusselse wafels. Hij vindt dat ze vaak of te dik of te zacht worden klaargemaakt en dus toont Sofie graag hoe je het perfecte deeg maakt voor deze Belgische specialiteit. Wanneer de wafels uit het wafelijzer komen, is Gert zo enthousiast dat hij met de slagroom op zijn hemd morst.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:

Op maandag 23/02: Op Grootmoeders wijze - Kippenbillen met sla en verse, goudbruine frietjes.
Op dinsdag 24/02: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Spaghetti met kippenlever, look en gebakken sla.
Op woensdag 25/02: Lievelingsgerecht - Spiegelei met grijze garnalen en spinazie.
Op donderdag 26/02: Op reis - Ossobuco met risotto alla Milanese.
Op vrijdag 27/02: Zoete zonde - Brusselse wafels.