Intratuin België helpt kinderen moestuinieren en geeft 240 gratis schooltuinpakketten weg aan Vlaamse scholen

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Intratuin België helpt kinderen moestuinieren en geeft 240 gratis schooltuinpakketten weg aan Vlaamse scholen

March 13, 2015 - 14:11
Posted in:

De lente komt eraan, het moestuinseizoen begint! De Belgische vestigingen van Intratuin overhandigen deze week gratis 240 schooltuinpakketten aan de kinderen van diverse basisscholen in Vlaanderen. Daarmee nemen deze scholen dan ook ineens deel aan het landelijke Schooltuinproject. Dit project voor kinderen in de basisschoolleeftijd heeft als doel om hen te informeren over de herkomst van gezonde voeding en zelf groenten te kweken. Basisscholen konden zich de afgelopen maanden hiervoor aanmelden. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep van Intratuin België.

Niet weten waar tomaten vandaan komen en geen idee hebben hoe boontjes groeien? Volgens Vic Mertens en Peter Van Hulle, ondernemers bij Intratuin België, is dat vanaf nu verleden tijd. “Kinderen komen tegenwoordig minder buiten dan vroeger en eten niet genoeg groente en fruit. Door ze zelf te laten kweken en oogsten, hopen wij hier verandering in aan te brengen. Met het Schooltuinproject willen we zoveel mogelijk kinderen stimuleren om de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan met een moestuin.”

Moestuintrend
Moestuinieren blijft aan populariteit winnen. Samen met onder meer het Voedingscentrum en andere partners heeft Intratuin daarom vorig jaar in Nederland het Schooltuinproject al geïnitieerd. In het pakket dat scholen ook dit jaar ontvangen zit een zogeheten vierkante-metertuin in de vorm van een kweekzak. Daarnaast ontvangen de onderwijsinstanties een boek als handleiding, en de benodigde zaden. Ook de schepjes, plantenstekers, potgrond en gieter ontbreken niet. Via een online nieuwsbrief wordt elke school wekelijks begeleid bij het groeiproces. Het succes van dit project wordt met het jaar groter.

 

Tags: