LG’s nieuwe 3G en 4G LTE smartphones voor het grote publiek kennen een betere grip, in-cell touchscreen en intuïtieve gebruikservaring

Time to read
2 minutes
Read so far

LG’s nieuwe 3G en 4G LTE smartphones voor het grote publiek kennen een betere grip, in-cell touchscreen en intuïtieve gebruikservaring

February 23, 2015 - 10:33
Posted in:

Dit jaar zal LG Electronics (LG) op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona een nieuwe line-up van uitzonderlijke smartphones onthullen. LG introduceert telefoons in het middensegment met een design en functies die normaalgezien voorbehouden zijn voor premium modellen.

LG’s nieuwe line-up bestaande uit vier middensegment smartphones — Magna, Spirit, Leon en Joy — is gebouwd op LG´s designfilosofie om optimale prestaties en een probleemloze gebruikservaring naar een breder publiek te brengen. Voor het perfecte evenwicht tussen stijl en gebruiksvriendelijkheid heeft LG de meest essentiële hardware gecombineerd met LG’s premium design en gebruikservaring. De schermen van de LG Magna en LG Spirit werden ontworpen met een zachte curve van 3000mm radius, waardoor zij een eleganter profiel hebben.

De vier toestellen zullen verkrijgbaar zijn in zowel een 4G LTE- als een 3G-versie, in lijn met LG’s strategie om het grote publiek meer verschillende producten voor verschillende netwerken aan te bieden. Het design van de LTE-versies is vrijwel identiek aan dat van de 3G-versies, met het verschil dat de LTE-modellen een metalen achterkant hebben, terwijl de 3G-toestellen uitgerust zijn met een plastic achterkant met een patroon.

De LG Magna, wat ‘ultiem’ betekent in het Latijn, is uitgerust met een 5-inch in-cell touchscreen, dat normaalgesproken alleen wordt aangeboden in premium smartphones, en een Quad-Core chipset. Hij werd ontworpen met een camera van 8 MP aan de achterkant en een van 5 MP aan de voorkant voor selfies van hoge kwaliteit. Dankzij de uitstekende verwijderbare 2540 mAh batterij kan de Magna de hele dag mee, zelfs bij intensief gebruik.

De LG Spirit, die de innovatieve geest van LG weerspiegelt, is uitgerust met een 4.7-inch in-cell touchscreen en een camera van 8 MP. Door de in-cell touch-technologie zien de telefoons er dunner uit, is het weergavegebied maximaal en zijn de randen naast het scherm uiterst klein. Doordat afbeeldingen bij in-cell touchscreens zich dichter bij het scherm bevinden, is de gevoeligheid van het scherm hoger en worden aanrakingen sneller herkend. Ook is de zichtbaarheid bij daglicht beter en zijn de afbeeldingen scherper.

De LG Leon, ‘leeuw’ in het Latijn, is uitgerust met een 4.5-inch display in een compacte, premium behuizing. De kleinste telg uit de reeks, de LG Joy, heeft een 4-inch display en staat garant voor puur plezier. Bovendien past deze smartphone in elke broekzak.

Aan de nieuwe middensegment line-up voegt LG populaire functies voor een optimale gebruikservaring toe die oorspronkelijk ontworpen zijn voor zijn premium smartphones. Met Gesture Shot kun je met een eenvoudige handbeweging een timer instellen om na drie seconden de perfecte selfie te maken. LG heeft de afstand waarop de camera de bewegingen kan herkennen vergroot tot 1,5 meter om ook de populaire selfiestick te kunnen gebruiken. Met Glance View, voor het eerst te zien op de G Flex 2, hebben gebruikers snel toegang tot belangrijke informatie zoals het uur, recente berichten en gemiste oproepen door simpelweg naar beneden te swipen op het scherm, zelfs wanneer deze uitstaat.

“De nieuwe LG middensegment line-up zet onze filosofie voort om geweldige smartphones aan te bieden tegen scherpe prijzen”, aldus Juno Cho, President en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. “Voor miljoenen consumenten over de hele wereld is de beslissende factor bij de aankoop van een smartphone niet de snelheid of grootte, maar de mate waarin de verschillende functies in evenwicht zijn. Dankzij onze nieuwe middensegment smartphones zullen meer en meer klanten zich wenden tot LG voor hun nieuwe telefoon.”

 

Tags: