Malafide potten- en pannenverkopers gesignaleerd in Lier

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Malafide potten- en pannenverkopers gesignaleerd in Lier

February 19, 2015 - 14:15
Posted in:

Deze week is er een melding binnengekomen over verkopers die deur aan deur leuren met potten en pannen. Achteraf blijken de kopers niet altijd tevreden over de gekochte producten of stemmen ze niet overeen met wat afgesproken was. De verkopers gaan ook agressief te werk om mensen te overhalen om hun materiaal te kopen.

Dit is een gekend fenomeen .Deur aan deur verkopers spreken mensen aan hun woning aan , komen in de woning en doen hen een offer dat ze moeilijk kunnen weigeren. Soms verwijzen ze naar gekende merken om de illusie te scheppen dat het over hetzelfde product gaat. De verkopers zijn vaak ook heel deftig geklede mensen en hun accent doet vermoeden dat ze uit Nederland afkomstig zijn.

Het is niet verboden om deur-aan-deur te verkopen maar de leurders moeten in het bezit zijn van de nodige machtigingen ( leurkaart) . We raden aan twee keer goed na te denken alvorens je iemand binnen laat en  'de koop van je leven' te doen. In de praktijk blijkt dat achteraf niet altijd het geval te zijn.

 Heb je toch een aankoop gedaan? En strookt deze niet met de beloofde voorwaarden vb namaakpotten of leveren ze niet na de betaling? Kom dan klacht neerleggen op onze burelen. We raden aan om altijd klacht neer te leggen bij de Politiezone in de gemeente waar je woont.

Tags: