Opgelet voor telefoons die peilen naar interesse voor alarmsystemen

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Opgelet voor telefoons die peilen naar interesse voor alarmsystemen

March 12, 2015 - 14:55
Posted in:

Afgelopen week kregen we een melding dat burgers weer neptelefoons kregen van een zogezegde firma voor alarmsystemen. Dit is een fenomeen dat regelmatig terug opduikt.

 Het zijn in de meeste gevallen oplichters die alleen maar willen achterhalen of je woning of handelszaak beveiligd is met een alarmsysteem. Ze vragen bijvoorbeeld of je interesse hebt in een alarmsysteem waarop jij kan antwoorden dat je geen interesse hebt of dit niet nodig vindt. Op deze manier is meteen duidelijk dat er geen alarmsysteem geïnstalleerd is en kunnen mogelijke dieven hun gang gaan.

Ga nooit in op zulke telefoontjes. Enkel indien je zelf informatie hebt opgevraagd bij een bedrijf voor alarmsystemen, zal dit bedrijf eventueel telefonisch contact met je opnemen. Deed je dit niet, dan doe je er goed aan niet te antwoorden op deze vragen en de verbinding zo snel mogelijk te verbreken. We vragen ook als het mogelijk is: noteer nummer en naam van persoon/bedrijf zo kunnen we sneller zien of het gaat om een neptelefoontje.

Meldingen van zo’n neptelefoontjes mogen doorgegeven worden via politie@lpl.be!